info NIEUWBOUW AKATHERM

Aan de westzijde van de bestaande bebouwing komt een nieuw volume waardoor de gehele productiehal afgeschermd wordt. De beplating van de bestaande bebouwing wordt verwijderd en wordt in zijn geheel gestukt. Door de onderbouw van het nieuwe volume ook uit te voeren in stucwerk worden oud en nieuw aan elkaar gekoppeld.

De eerste verdieping van de nieuwbouw krijgt een groot kader waardoor het geheel een sterke oriëntatie krijgt. Tussen de oudbouw en nieuwbouw ontstaat de nieuwe entree waar een nieuw trappenhuis en lift de verschillende bouwhoogtes met elkaar verbinden. De showroom vormt het nieuwe hart van de nieuwbouw. Het parkeerterrein zal worden uitgebreid en opnieuw worden ingericht. De auto’s worden niet meer tegen de gevel geparkeerd. Zo ontstaat er ruimte voor groen en is er meer overzicht. De entree wordt hierdoor makkelijker bereikbaar.

Het bedrijf is opgericht in de jaren ’60 en is uitgebreid in de jaren ’80. Door de fusie in 2011 tussen Arnomij BV en Akatherm International BV ontstaat Akatherm BV. Dit is het startpunt om de huisvesting een nieuw gezicht te geven. Het bestaande pand aan de Industrieweg 11 is sterk verouderd en past niet meer bij de nieuwe werkdynamiek van het bedrijf. In een uitgebreid vooronderzoek is er gezamenlijk met de opdrachtgever gezocht naar revitalisatiemogelijkheden van de bestaande bebouwing.


<< Terug